- Czas gotowania: 40 min
- Czas przygotowania: 30 min
Składniki
0,5 kilogram wołowiny
6 łyżek przecieru pomidorowego
4 sztuki ząbków czosnku
100 gram Fasola czerwona w puszce
50 gram kukurydzy z puszki
2 sztuki papryki
0,5 szklanek kaszy jęczmiennej
1 Łyżeczka soli
0,5 łyżeczki pieprzu
1 Łyżeczka Papryka ostra przyprawa
1 Łyżeczka Papryka słodka przyprawa
2 łyżki oliwy
Przepis
Kaloryczność: wysoka
Koszt: do 10 zł
Przygotowanie:
Przyprawić mięso mielone solą i pieprzem.
Posiekać czosnek, i podsmażyć go na rozgrzanej na patelni oliwie. Dodać następnie mięso i je smażyć.
W tym czasie pokroić paprykę w kostkę.
Kiedy mięso się podsmaży, przyprawić je, dodać bulion, lub wodę, doprowadziś do wrzenia i dusić przez pół godziny.
W tym czasie należy ugotować kaszę jęczmienną według przepisu na opakowaniu.
Przemyć fasolę oraz kukurydzę pod zimną wodą i dodać do całości i gotować jeszcze przez chwilę. Dodać do całości kaszę jęczmienną.
Polecamy! Pyszne!