- Czas gotowania: 20 min
- Czas przygotowania: 20 min
Składniki
4 plastry wołowiny
łyżeczka płatków chili
1 papryka czerwona
4 ząbki czosnku
2 łyżki czerwonego wina
2 łyżki oliwy
łyżka oregano
2 ziarenka ziela angielskiego
2 listki laurowe
pół łyżeczki soli i pół łyżeczki pieprzu
Przepis
Kaloryczność: wysoka
Koszt: powyżej 20 zł
Przygotowanie:
Wołowina w marynacie chili-oregano to wspaniałe danie na letniego grilla i przypadnie do gustu każdemu :) Często przygotowuję ją dla męża i polecam ten przepis :)
Rozgnieć ziarenka ziela angielskiego.
Umyj paprykę, osusz, usuń gniazda nasienne i pokrój ją bardzo drobno.
Obierz i posiekaj bardzo czosnek.
Połącz w misce wszystkie składniki oraz dokładnie wymieszaj.
Wymieszaj plastry wołowiny w marynacie.
Mięso powinno marynować się przynajmniej 6h, można je przygotować dzień wcześniej i marynować całą noc.
Grillować po 10-15 minut z każdej strony na średnim żarze.