- Czas gotowania: 10 min
- Czas przygotowania: 10 min
Składniki
Składniki:
1 Sztuka serka Brie
2 sztuki jajek
0,5 szklanek bułki tartej
Przepis
Kaloryczność: średnia
Koszt: do 10 zł
Przygotowanie:
Serek brie maczać w jajku i obtoczyć w bułce tartej, można powtórzyć czynność parokrotnie, aby serek był pokryty znacznie bułką tartą.
Smażyć na oliwie do zarumienienia. Doskonała alternatywa dla schabowego :)
Zamiast serka brie może być kostka sera Gouda. Podawać z sosem tatarskim, w Czechach potrawa znana jako: Smażony Syr z Tatarską Omaćką. Jedliśmy go codziennie podczas naszej zimowej wizyty w Czechach, po powrocie z wielogodzinnych wojaży na stokach. Dodawał nam potrzebnej energii na resztę dnia :)