Tęczowy sernik na zimno

Ewelina
Zupy
15.08.2015 9:29
Tęczowy sernik na zimno

Składniki

(na tortownicę 22cm średnicy)

1kg twarogu sernikowego w wiaderku

5 galaretek o dowolnych smakach i kolorach

3 łyżki cukru pudru (chyba, że lubimy bardzo słodkie ciasta - wtedy możemy ilość cukru zwiększyć)

Przepis

Każdą galaretkę zalewamy 250ml wrzątku. Mieszamy. Odstawiamy do wystudzenia. Twaróg mieszamy z cukrem pudrem dzielimy na 5 części.

Do każdej wystudzonej galaretki dodajemy 1 część twarogu. Dokładnie mieszamy, aby masa była jednolita. Tortownicę wykładamy folią spożywczą. Wylewamy po kolei wszystkie masy serowe (płynne) na środek foremki, jedna warstwa na drugą. Wstawiamy sernik do lodówki, by masa całkowicie stężała.