Składniki
8 jajek
główka czosnku,posiekana
300 g jogurtu greckiego
50 g masła
1 łyżeczka chili w płatkach
50 ml oliwy z oliwek
2 gałązki koperku lub natki pietruszki
100 ml octu
1 łyżka posiekanego koperku
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
Przepis
Do miski przełóż jogurt i czosnek,przemieszaj i odstaw na bok. Posiekaj koperek.Na patelni rozpuść masło,zdejmij z ognia i dodaj chili. Dodaj oliwę z oliwek,koperek. Przemieszaj i odstaw na bok.W garnku zagotuj wodę,dodaj wodę i ugotuj jajka w koszulkach. Ugotowane jajka przełóż na talerz.
Do miseczek przełóż część jogurtu. Na jogurt wyłóż po dwa jajka i polej pozostałym jogurtem. Posyp koperkiem i natką pietruszki. Na koniec polej roztopionym masłem z chili.