- Czas gotowania: 6 min
- Czas przygotowania: 5 min
Składniki
-na każde jajko potrzebujemy pół bułki lub grubszą kromkę chleba
-jako dodatki możemy przygotować cienko pokrojone szynkę, ser, cebulę, paprykę itp
-do przyprawienia potrzebujemy sól i pieprz
-przyda się również łyżka oleju
Przepis
Bułkę przekrawamy na pół a w środku wycinamy okrąg, miąższ bułki który wytniemy pozostawiamy gdyż przyda nam się do zjedzenia jajka. Na patelni rozgrzewamy olej. Następnie na gorący tłuszcz kładziemy bułkę do której środka możemy najpierw poukładać dodatki, następnie wlewamy całe jajko. Bułkę smażymy z każdej strony po około 2-3 minuty w zależności od wielkości jajka. Wydrążone krążki również podpiekamy na patelni, a na koniec wszystko przyprawiamy solą i pieprzem.
Podczas jedzenia bułki, do zjedzenia płynnego żółtka możemy pomóc sobie właśnie wydrążonymi krążkami podpieczonymi wraz z bułkami.
Jest to na prawdę świetna alternatywa dla zwykłej jajecznicy, czy jajek na miękko.