Pomidorowa domowa

mela
Zupy
10.08.2015 10:37
Pomidorowa domowa
  • Czas gotowania: 40 min
  • Czas przygotowania: 30 min

Składniki

1 Sztuka porcji rosołowej

1 Sztuka marchewki

1 Sztuka korzenia pietruszki

0,5 sztuki pora

0,5 sztuki selera

3 sztuki ziela angielskiego

0,5 łyżeczki pieprzu

3 sztuki liści laurowych

1,5 szklanki przecieru pomidorowego

3 łyżki koncentratu pomidorowego

0,3 szklanek śmietany 12%

2 łyżki mąki pszennej

Przepis

Kaloryczność: średnia

Koszt: do 10 zł

Przygotowanie:

Ugotować wywar mięsno-jarzynowy.

Do garnka wlać 2 litry wody, włożyć porcje rosołową, warzywa i przyprawy i gotować około godziny do miękkości porcji rosołowej.

Wywar przecedzić i dodać koncentrat i przecier pomidorowy, śmietanę wymieszać z mąką i z łyżką zupy, aby nie powstały grudki.

Przez sitko dodać do zupy. Wszystkie ugotowane warzywa pokroić i dodać z powrotem do zupy.

Podawać z makaronem lub ryżem, przyozdobione natką pietruszki.