Śliwki pod kruszonką

Krzysztof
Ciasta
31.10.2013 15:28
Śliwki pod kruszonką

Przepis

10 śliwek

1 jajko

1 łyżka mąki orkiszowej razowej (może być żytnio razowa)

1 łyżka oliwy

2 łyżka ksylitolu (albo miodu)

1 łyżeczka cynamonu

1 łyżeczka imbiru

50gr białego sera

łyżka migdałów

100ml mleka

3 łyżki płatków żytnich

Owoce podziel na połówki i ułóż na patelni. Duś je pod przykryciem do 10min, czasami podlewając wodą.

Kruszonka jest bardzo łatwa. Wrzuć wszystko do miksera i zmiksuj. Konsystencja powinna być gęsto-naleśnikowa. Jeśli będzie za rzadkie dodaj płatków owsianych jeśli za gęste dolej mleka.

Ułóż śliwki w naczyniu żaroodpornym i zalej ciastem.

Piecz około 20 min w 180 stopniach

//Za przepis i zdjęcie serdecznie dziękujemy pani Agacie :)