Surówka z młodej kapusty

Małgorzata
Sałatki
03.08.2015 18:49
Surówka z młodej kapusty
  • Czas przygotowania: 13 min

Składniki

1 główka młodej kapusty

1 duży pęczek koperku

5 łyżek gęstego jogurtu naturalnego

2-3 łyżki majonezu *

1 łyżka soku z cytryny

pieprz biały

sól

Przepis

Kapustę obieramy z wierzchnich liści i bardzo cienko szatkujemy. Do kapusty dodajemy sporą ilość świeżo posiekanego koperku. Jogurt mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Kapustę łączymy z sosem i mieszamy. Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny.

* majonez możemy pominąć i surówkę zrobić tylko z jogurtem naturalnym

Moje rady:

- surówka świetnie pasuje do mięsnych dań obiadowych czy burgerów

- może być również smacznym dodatkiem do mięs z grilla