Przepis
Składniki:
2 pojedyncze piersi z kurczaka
włoszczyzna (marchewka, pietruszka, kawałek selera)
liść laurowy, sól, pieprz
1 puszka tuńczyka (185 g) w sosie własnym
1/2 małego słoiczka delikatnego majonezu (ok. 110 g)
szczypiorek
CZAS PRZYGOTOWANIA: ok. 50 MIN
POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY
1. Piersi z kurczaka umieszczamy w garnku z włoszczyzną, liściem laurowym, szczyptą soli i pieprzem. Zalewamy wodą i gotujemy do miękkości 30 minut. Po tym czasie kurczaka wyławiamy i odstawiamy do ostygnięcia, a zawartość garnka wyrzucamy.
2. Tuńczyka odcedzamy z zalewy i umieszczamy w dużej misce. Ostudzonego kurczaka bardzo drobno siekamy, wkładamy do tuńczyka. Dodajemy majonez i bardzo dokładnie mieszamy. Przed podaniem posypujemy szczypiorkiem. Smacznego! :)
Uwagi: Najlepiej smakuje na następny dzień.
Więcej inspirujących przepisów znajdziecie na moim blogu po kliknięciu w link :)