Panierowane krążki cukinii

Ewelina
Obiad
29.07.2015 22:02
Panierowane krążki cukinii

Składniki

1 spora cukinia

2 jajka

bułka tarta do panierowania

sól

olej do smażenia

DODATKOWO :

1 kostka twarogu wędzonego

4 pomidory

pęczek szczypiorku

1 czerwona cebula

sol, pieprz do smaku

2 duże łyżki gęstej śmietany

Przepis

Cukinię obieramy, następnie kroimy na talarki, solimy, przekładamy do miski i odkładamy na 10 minut.

Pomidory kroimy w kostkę, cebulę w talarki a szczypiorek siekamy. Przekładamy składniki sałatki do miski, doprawiamy do smaku, dodajemy śmietanę i mieszamy.

W każdym plasterku cukinii wycinamy kieliszkiem dziurkę ( możemy je również smażyć całe ). Każdy krążek panierujemy w jajku i bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju z jednej i drugiej strony.

Wykładamy na talerz wyłożony papierem, w celu odsączenia z tłuszczu.

Krążki posypujemy pokruszonym serem i podajemy z sałatką. Smacznego.