Składniki
1 spora cukinia
2 jajka
bułka tarta do panierowania
sól
olej do smażenia
DODATKOWO :
1 kostka twarogu wędzonego
4 pomidory
pęczek szczypiorku
1 czerwona cebula
sol, pieprz do smaku
2 duże łyżki gęstej śmietany
Przepis
Cukinię obieramy, następnie kroimy na talarki, solimy, przekładamy do miski i odkładamy na 10 minut.
Pomidory kroimy w kostkę, cebulę w talarki a szczypiorek siekamy. Przekładamy składniki sałatki do miski, doprawiamy do smaku, dodajemy śmietanę i mieszamy.
W każdym plasterku cukinii wycinamy kieliszkiem dziurkę ( możemy je również smażyć całe ). Każdy krążek panierujemy w jajku i bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju z jednej i drugiej strony.
Wykładamy na talerz wyłożony papierem, w celu odsączenia z tłuszczu.
Krążki posypujemy pokruszonym serem i podajemy z sałatką. Smacznego.