Pavlova z sosem krówkowym

Anna
Desery
27.07.2015 18:27
Pavlova z sosem krówkowym

Potrzebne nam:- 3 mocno schłodzone białka- pół szklanki drobnego cukru- szczypta soli- łyżeczka soku z cytryny- łyżeczka mąki ziemniaczanej- 7-8 krówek- 2 łyżki mleka- łyżka masła- cukrowe perełkiPrzygotowanie:Białka ubijamy z solą w schłodzonej misce na pół sztywno. Wciąż ubijając dodajemy po trochu cukier, a na końcu dodajemy sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną. Ubitą bezę wykładamy na kształt koła na blasze wyłożonej papierem. W środku bezy robimy szpatułką lekkie wgłębienie, a boki wygładzamy do góry formując coś na kształt krateru. Lodowato zimne, wprost czekały na przerobienie ich na bezę. Dzięki modłom wznoszonym do sprzętu kuchennego udało mi się reanimować uszkodzony nie tak dawno temu mikser i wzięłam się do pracy. Gdy składniki się połączą i masa zgęstnieje, odstawiamy ją na moment do przestudzenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. i zostawiamy na 5 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://wposzukiwaniuinspiracji.blogspot.com/2015/07/pavlova-z-sosem-krowkowym.html