Sałatka z tuńczyka w cieście francuskim

Małgorzata
Przekąski
28.04.2015 19:49
Sałatka z tuńczyka w cieście francuskim

Składniki: 1 puszka tuńczyka w oleju 1 torebka ryżu 1 mała cebula 2 ogórki kiszone kawałek czerwonej papryki kawałek kwaśnego jabłka natka pietruszki majonez sól pieprz Dodatkowo: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 jajko pomarańczowy barwnik (ewentualnie) gałązki kopru 1. 2. Do przygotowania sałatki potrzebujemy 1 torebkę ryżu. Musimy pokroić je w paski o szerokości 2-3 cm. Ogórki, paprykę, jabłko oraz cebulę kroimy w drobną kostkę, natkę siekamy. Do przygotowania rurek potrzebujemy opakowanie ciasta francuskiego.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2015/03/30/salatka-z-tunczyka-w-ciescie-francuskim/

Małgorzata