- Czas gotowania: 15 min
- Czas przygotowania: 10 min
Składniki
Do przygotowania będziemy potrzebować:
- 1 podwójną pierś z kurczaka
- 4 łyżki oleju
- 1 łyżeczkę słodkiej papryki
- 1 łyżeczkę soli
- 1 łyżeczkę mielonego kminu rzymskiego
- 1 łyżeczkę curry
- 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 1/4 łyżeczki granulowanego czosnku
- 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne
Przepis
1. Kurczaka płuczemy, oczyszczamy z błon, kroimy w niewielką kostkę i przekładamy do miski, w której będzie się on marynował.
2. W szklance łączymy olej ze wszystkimi przyprawami. Taką mieszanką zalewamy kurczaka dokładnie go w niej obtaczając i wstawiamy do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
3. Po godzinie kawałki kurczaka smażymy na mocno rozgrzanej patelni (już bez dodatku tłuszczu) przez ok. 15 min, do zrumienienia.