Naleśniki z pieczarkami, żółtym serem i porem

Krzysztof
Przepisy
10.09.2014 12:27
Naleśniki z pieczarkami, żółtym serem i porem

Przepis

8 naleśników ( przepis na ciasto tutaj )

farsz:

350 - 400 gramów pieczarek

400 gramów sera żółtego

3 duże pory

1/4 szklanki śmietanki 18% UHT

sól, pieprz

Pory umyć, pokroić w talarki.

Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić na plasterki ( polecam użyć tylko kapeluszy).

Ser żółty zetrzeć na dużych oczkach,. przykryć, odstawić do lodówki.

Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pieczarki, kiedy wytracą wilgoć, dorzucić pory, smażyć razem około 6 minut, zalać śmietaną, gotować do odparowania płynu, dodać sól i pieprz, przełożyć do miseczki, schłodzić do temperatury pokojowej.

Na naleśniku rozsypać ser żółty, następnie wyłożyć farsz porowo - pieczarkowy, zwinąć ściśle.

Odsmażyć na patelni na złoto.

Podawać z ulubioną świeżą surówką.

Rada: Nie sólmy mocno pieczarek z porami ze względu na spory dodatek sera żółtego.