Warzywne puree na słodko

mela
Śniadania
24.07.2015 10:23
Warzywne puree na słodko
  • Czas gotowania: 15 min
  • Czas przygotowania: 10 min

Składniki

pół dużego słodkiego ziemniaka

1 korzeń pietruszki

2 marchewki

pół rzepy

nasiona lnu

sok z cytryny

imbir

cynamon

Przepis

Kaloryczność: niska

Koszt: do 10 zł

Przygotowanie:

Całkiem nowe połączenie dla spragnionych kulinarnych eksperymentów! Warzywne puree z batatów, czyli słodkich ziemniaków, rzepy, pietruszki i marchewki.

Bardzo smaczne i pożywne. Użyte warzywa są słodkie w smaku, dlatego zdecydowałam dodać cynamon i imbir dla podkreślenia smaku. Puree świetnie sprawdza się jako ciepłe śniadanie. Może również zagościć na stole w piątkowy obiad z dodatkiem brązowego ryżu :)

1.Obrać warzywa i pokroić na drobne kawałki dla szybszego ugotowania.

2.Gotować ok. 15 min – do miękkości

3.Z ugotowanych warzyw zrobić puree

4.Dodać cynamon, posiekany imbir, sok z cytryny i nasiona lnu

Smacznego :)

.by Jasia.