- Czas gotowania: 15 min
- Czas przygotowania: 10 min
Składniki
pół dużego słodkiego ziemniaka
1 korzeń pietruszki
2 marchewki
pół rzepy
nasiona lnu
sok z cytryny
imbir
cynamon
Przepis
Kaloryczność: niska
Koszt: do 10 zł
Przygotowanie:
Całkiem nowe połączenie dla spragnionych kulinarnych eksperymentów! Warzywne puree z batatów, czyli słodkich ziemniaków, rzepy, pietruszki i marchewki.
Bardzo smaczne i pożywne. Użyte warzywa są słodkie w smaku, dlatego zdecydowałam dodać cynamon i imbir dla podkreślenia smaku. Puree świetnie sprawdza się jako ciepłe śniadanie. Może również zagościć na stole w piątkowy obiad z dodatkiem brązowego ryżu :)
1.Obrać warzywa i pokroić na drobne kawałki dla szybszego ugotowania.
2.Gotować ok. 15 min – do miękkości
3.Z ugotowanych warzyw zrobić puree
4.Dodać cynamon, posiekany imbir, sok z cytryny i nasiona lnu
Smacznego :)
.by Jasia.