Składniki
Składniki:
2 woreczki ryżu
0.6 kg pieczarek
2 czerwone papryki
2 podwójne piersi kurczaka
12 ogórków kiszonych
4 cebule
0.4 kg sera żółtego w plastrach
opakowanie kukurydzy
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa gyros
olej
Przepis
Wykonanie: Piersi z kurczaka oczyścić, pokroić w kostkę, posypać przyprawą gyros (dość sporo), dodać 5 łyżek oleju, wszystko razem wymieszać, przykryć folią i odstawić do lodówki na minimum 2-3 godziny, jednak najlepiej na całą noc. Po tym czasie mięso usmażyć na tłuszczu w którym się marynowało i przestudzić, lekko ciepłe dodać do reszty składników. Ryż ugotować tak jak zawsze,wystudzić. Pieczarki i cebulę obrać, pokroić w kostkę i razem usmażyć. Paprykę,ogórki i ser także pokroić w kostkę. Wszystkie składniki razem wymieszać, doprawić solą,pieprzem i przyprawą gyros do smaku.
Smacznego ;)