składniki: 250 g makaronu użyłam rurki Czaniecki 350 g świeżego łososia bez skóry 7 łyżek śmietany 18 % 50 ml wody 2-3 łyżki posiekanego koperku sól,pieprz 1 łyżka mąki 1 kulka mozzarelli starty ser żółty masło do posmarowania formy Gdy ser się rozpuści i lekko zarumieni (po ok 15-20 minutach) na wierzchu ułożyć kawałki porwanej mozzarelli i zapiekać jeszcze ok 10-15 minut aż mozzarella się rozpuści. Śmietanę wymieszać z wodą, mąką i koperkiem, do smaku dodać sól i pieprz. Ugotowany makaron, pokrojonego łososia i sos śmietanowy wymieszać w dużej misce.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2015/02/zapiekanka-makaronowa-z-ososiem.html