Schab marynowany w majonezie

Ann
Obiad
19.07.2015 20:04
Schab marynowany w majonezie

Składniki

Składniki:

1,5 kg schabu

2 łyżki soli

łyżeczka cukru

2 litry wody

łyżeczka pieprzu ziołowego

łyżeczka pieprzu czarnego

łyżeczka majeranku

4 ziarna ziela angielskiego

4 liście laurowe

2 ząbki czosnku

2 czubate łyżki majonezu

łyżeczka słodkiej papryki

łyżeczka ostrej papryki

łyżeczka czosnku

Przepis

Wykonanie: Schab oczyścić, wymyć i odstawić. Wodę i przyprawy dokładnie wymieszać i zalać nimi mięso. Schab ma być przykryty w całości w marynacie. Gotowe mięso w zalewie schować do lodówki na minimum całą noc. Po tym czasie mięso wraz z zalewą przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec przez około 1,5 godziny w 180 stopniach.

Smacznego;)