Ciasto Stefanka z malinami

Ewelina
Ciasta
18.07.2015 11:34
Ciasto Stefanka z malinami

Składniki

(foremka 21cm x 31cm)

1 szklanka kaszy manny

1 litr mleka

200 g herbatników (2 op. po 100g)

3 łyżki kokosu

1 kostka margaryny

1 szklanka cukru

250g malin

1 galaretka malinowa

Przepis

Wykonanie:

Foremkę wykładamy herbatnikami. Mleko zagotowujemy. Na gotujące się mleko wsypujemy wiórki kokosowe, cukier i margarynę. Po chwili wsypujemy kaszę manną. Cały czas mieszając gotujemy kilka minut, aż masa zgęstnieje. Ciepłą wylewamy na herbatniki. Na wierzchu układamy umyte maliny. Odstawiamy do wystygnięcia. Galaretkę rozrabiamy w 300ml wody, kiedy zacznie stężeć wylewamy na ciasto. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.