- Czas gotowania: 20 min
- Czas przygotowania: 30 min
Składniki
Schab 4 grubsze plastry
wątróbka drobiowa 200 g
mąką 1 łyżka
sól pieprz
bułka tarta do panierki
jajka 2 szt
czosnek 1 ząbek
olej do smażenia
masło 1 łyżeczka
Przepis
Wątróbkę oczyścić , opłukać i osuszyć. Następnie oprószyć w mące, Lekko przesmażyć na oleju, pod koniec smażenia, lekko posolić i popieprzyć. Kotlety schabowe opłukać i osuszyć, dobrze rozbić. Z obu stron posypać solą i pieprzem, od wewnętrznej dodatkowo posmarować przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Obsmażoną wątróbkę ułożyć na końcu mięsa i ciasno zawijać. Obtaczać w jajku następnie w bułce, można powtórzyć, żeby panierka była grubsza i trwalsza. Obsmażyć na oleju na słoty kolor. Następie przełożyć do naczynia wysmarowanego odrobiną masła i podpiec ok 10-25 minut . Smacznego:)