Roladki schabowe z wątróbką

Agnieszka
Obiad
25.06.2015 13:15
Roladki schabowe z wątróbką
  • Czas gotowania: 20 min
  • Czas przygotowania: 30 min

Składniki

Schab 4 grubsze plastry

wątróbka drobiowa 200 g

mąką 1 łyżka

sól pieprz

bułka tarta do panierki

jajka 2 szt

czosnek 1 ząbek

olej do smażenia

masło 1 łyżeczka

Przepis

Wątróbkę oczyścić , opłukać i osuszyć. Następnie oprószyć w mące, Lekko przesmażyć na oleju, pod koniec smażenia, lekko posolić i popieprzyć. Kotlety schabowe opłukać i osuszyć, dobrze rozbić. Z obu stron posypać solą i pieprzem, od wewnętrznej dodatkowo posmarować przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Obsmażoną wątróbkę ułożyć na końcu mięsa i ciasno zawijać. Obtaczać w jajku następnie w bułce, można powtórzyć, żeby panierka była grubsza i trwalsza. Obsmażyć na oleju na słoty kolor. Następie przełożyć do naczynia wysmarowanego odrobiną masła i podpiec ok 10-25 minut . Smacznego:)