Roladki schabowe z pieczarkami

Ewelina
Obiad
26.10.2014 9:37
Roladki schabowe z pieczarkami

Przepis

700 - 800 gramów schabu bez kości

350 gramów pieczarek

1 duża cebula

sól, pieprz

jajo do obtaczania roladek

bułka tarta do panierki

Schab myjemy, osuszamy, kroimy na około 6 plastrów, rozbijamy je cienko, posypujemy solą i pieprzem, odstawiamy do lodówki na 30 minut.

Pieczarki dokładnie myjemy, ścieramy na dużych oczkach, przesmażamy z posiekaną cebulą na niewielkiej ilości oleju do całkowitego wytracenia wilgoci. Następnie odsączamy z tłuszczu, przekładamy do miseczki, schładzamy.

Płaty mięsa smarujemy farszem, zwijamy ściśle, możemy ewentualnie spiąć sobie każdą szpadkami.

Najpierw obtaczamy w rozbełtanym jaju, następnie w tartej bułce. Smażymy na złoto na oleju ze wszystkich stron (pod przykryciem na średnim ogniu).

Od razu podajemy z ulubionymi dodatkami.