Składniki: Biszkopt: 3 jajka 100 g cukru 100 g mąki łyżeczka proszku do pieczenia łyżka kakao łyżka masła 80 g czekolady gorzkiej Masa miętowa: 180 g miętowych landrynek 1/4 szklanki wody 2 budynie śmietankowe 2 i 1/2 szklanki mleka 2 łyżki cukru 200 g masła Masa śmietanowa: 2 galaretki agrestowe 400 g śmietany 30% Ciasto wlewamy na blaszkę wysmarowaną tłuszczem lub wyłożoną papierem do pieczenia (moja ma wymiary ok 24x24cm). Na gotujące się mleko wlewamy rozrobiony budyń, gotujemy przez chwilę, cały czas mieszając. Następnie, cały czas miksując, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. W 1/2 szklanki mleka rozrabiamy proszek budyniowy z cukrem. Masło ucieramy, następnie stopniowo, dodajemy zimny budyń i miksujemy na jednolitą masę. Następnie, wąską stróżką, wlewamy do śmietany ostudzoną galaretkę cały czas miksując. Tym razem proponuję czekoladowe ciasto z orzeźwiającą, miętową masą budyniową i agrestową bitą śmietaną. Galaretki rozpuszczamy w około 3/4 szklanki wrzątku i odstawiamy do wystygnięcia. Masę śmietanową wylewamy na zastygłą masę miętową. Miętusy wkładamy do rondelka, zalewamy wodą i podgrzewając na wolnym ogniu, rozpuszczamy cukierki.