Surówka obiadowa

Ewelina
Sałatki
22.06.2015 10:23
Surówka obiadowa

Składniki

- 1 mała główka kapusty białej

- 1 marchewka

- 1 mała czerwona cebula

- 1 mały pęczek koperku

- 2 łyżeczki soli

- 2 łyżki octu

- pieprz

- 2 łyżki oliwy z oliwekGrecki Składzik

Przepis

apustę poszatkować, zasypać solą, dodać ocet i zagnieść tak, aby puściła sok. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę obrać i drobno posiekać.

Marchew i cebulę dodać do kapusty, połączyć i odstawić na 10 minut. Po tym czasie odlać sok, jaki puściła kapusta. Koperek posiekać, wymieszać z kapustą. Dodać oliwę, doprawić pieprzem i wszystko połączyć.