Sernik wiśniowy bez pieczenia na zimno

Danka
Ciasta
21.06.2015 21:45
Sernik wiśniowy bez pieczenia na zimno

- mielonego najlepiej podwójnie - 60 g cukru pudru - 200 g wiśni - 20-30 g cukru - 150 g śmietany kremówki 36% - 200 g mascarpone - 2 łyżeczki cukru pudru - syrop wiśniowy Przygotowanie: Gdy syrop będzie gotowy ostudź go 2.Zmieszać ze sobą wszystkie składniki za pomocą miksera na masę wiśniową/serową, na końcu dodać ostudzone wiśnie i troszkę syropu z wiśni, pamiętaj by zostawić do dekoracji syrop 3 Całość zblendować do otrzymania gładkiej, różowej masy. ( na tortownicę 18-22 cm) Spód: - 125 g maślanych, kruchych babeczek (w opisie przygotowanie znajduje się zdjęcie o jakie babeczki chodzi) - opcjonalnie możesz użyć herbatników - 20-35 g miękkiego masła Masa wiśniowa: - 600 g sera twarogowego Wymieszać do otrzymania jednolitej masy. 3. Masę ciasteczkową przełożyć do tortownicy, rozprowadzić na cały spód, delikatnie przyciśnij i włóż do lodówki. 2 Nakładać mascarpone na masę serową 3. Wiśnie podgrzać w garnuszku na małym ogniu dodać cukier. 4. Nakładać masę serową na schłodzony spód. Chłodzenie: Włożyć sernik do zamrażalnika na około 3-4 godziny.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kreatywnepiny.blogspot.com/2015/03/sernik-wisniowy-bez-pieczenia.html