Owsianka z truskawkami (bez gotowania)

Szara
Fit
15.06.2015 9:12
Owsianka z truskawkami (bez gotowania)

On the next day just top it with some fresh fruits and favorite toppings and enjoy. INGREDIENTS (1 serving): - 1/2 C porridge oats (50 g) * - 3/4 cup homemade almond milk (180 ml) - 2 tbsp raisins or chopped dates - 2 tbsp strawberry chia jam - a handful of chopped strawberries - a pinch of dried vanilla - freeze-dried raspberries or strawberries - raw cacao nibs - chopped almonds * use gluten-free oats if you avoid gluten PREPARATION: Place porridge oats in a 0.5 L jar, add raisins, vanilla, milk and stir. Polecam SKŁADNIKI (1 porcja): - 1/2 szklanki płatków owsianych (50 g) * - 3/4 szklanki domowego mleka migdałowego (180 ml) - 2 łyżki rodzynek lub posiekanych daktyli - 3 łyżki truskawkowego dżemu z chia - garść posiekanych truskawek - szczypta wanilii w proszku - liofilizowane maliny lub truskawki - ziarna kakaowca - posiekane migdały * użyj bezglutenowych, jeśli go unikasz PRZYGOTOWANIE: Wsypujemy płatki owsiane do 0,5 L słoika, dodajemy mleko, rodzynki, wanilię i mieszamy. Płatki namaczam w wielu rodzajach domowego mleka roślinnego, a dodatki dopasowuję na różne sposoby i w zależności od tego jakie owoce akurat są w sezonie. It was created over 100 years ago, by a swiss physician Maximilian Bircher-Benner, who treated his patients with a diet based on fresh fruits, vegetables and other unprocessed meals. Bircher muesli, originally consisted of soaked oats (soaked overnight in water and lemon juice), to which there were added yoghurt or cream and some grated apples. Over time, they become more and more popular and became a staple in the breakfast menu in many countries. Stworzył je ponad 100 lat temu szwajcarski lekarz Maximilian Bircher-Benner, który w leczeniu swoich pacjentów, kładł duży nacisk na dietę opartą na jak największej liczbie świeżych warzyw i owoców oraz innych, jak najmniej przetworzonych potrawach. Oryginalnie bircher muesli składało się z namoczonych przez noc w wodzie i soku z cytryny płatków owsianych, do których następnego dnia dodawany był jogurt lub śmietanka oraz starte jabłko. Z czasem coraz bardziej popularne, weszło na stałe w menu śniadaniowe w wielu krajach. Na zachodzie nazywane jest po prostu overnight oats i zasada jego przygotowywania nie zmieniła się do dziś. I soak the oats in many types of plant milk and add different toppings and fruits. This is an excellent, filling breakfast, which is also ideal as a takeaway meal, which you can take to work. Tak jak uwielbiam rozgrzewające właściwości gorącej owsianki zimą, to w lecie nigdy jej nie gotuję. Jest pyszna i słodka, choć nie dosładzam jej już żadnym syropem, dodatek rodzynek i słodki mus truskawkowy mi wystarczają. In the morning add chia jam, fresh strawberries and other favorite toppings. It is delicious and sweet, but it doesnt contain any processed sweeteners, raisins and the chia jam make it sweet enough.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://foodpornveganstyle.blogspot.com/2015/06/owsianka-z-truskawkami-bez-gotowania.html