Pierogi ruskie

Joanna
Dania mączne
18.04.2015 11:29
Pierogi ruskie

Istotne jest też, aby mocno popieprzyć farsz wtedy jest wyrazisty ;) Składniki: na farsz: - 700 g ziemniaków - 400 g tłustego sera białego - 3 cebule - 3 łyżki masła - sól, pieprz na ciasto: - 3 szklanki mąki - 1 szklanka ciepłej wody - 1 jajko Przygotowanie: Proporcje ziemniaków i sera praktycznie w każdym przepisie są inne, ale główną zasada jest to, żeby ziemniaków było więcej niż twarogu. Wszystkie składniki na ciasto łączymy i wyrabiamy na jednolitą, elastyczną masę. Pierogi gotujemy w osolonej wodzie 5-6 minut od wypłynięcia, odcedzamy na sitku. W tym czasie podsmażamy jeszcze około 2-3 minuty pozostałą cebulkę i polewamy pierogi.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://symfoniasmakowa.blogspot.com/2015/04/pierogi-ruskie.html