Naleśniki z kaszą gryczaną

Michał
Obiad
12.06.2015 13:09
Naleśniki z kaszą gryczaną

Składniki

Ciasto:

1 2/3 szklanki mąki

2 jajka

1 szklanka mleka

2 łyżki oliwy z oliwek

szczypta soli

Farsz:

1/2 szklanki kaszy gryczanej ugotowanej na sypko

200 g twarogu

1 jajko

1 cebula

sól,pieprz do smaku

Przepis

Jajka wymieszaj z mlekiem.Dodaj sól i przesianą mąkę.Wymieszaj.

Dodaj odrobinę letniej wody i oliwę,wymieszaj i smaż naleśniki.

Cebulę pokrój w kosteczkę i zeszklij na patelni.

Kaszę wymieszaj z twarogiem.Dodaj cebulkę,sól i pieprz do smaku.Wszystko dokładnie wymieszaj.

Na naleśniki nakładaj farsz i zawijaj w rulony.

Naleśniki podsmaż przez chwilę na patelni,i podawaj ciepłe.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną