Składniki
Ciasto:
1 2/3 szklanki mąki
2 jajka
1 szklanka mleka
2 łyżki oliwy z oliwek
szczypta soli
Farsz:
1/2 szklanki kaszy gryczanej ugotowanej na sypko
200 g twarogu
1 jajko
1 cebula
sól,pieprz do smaku
Przepis
Jajka wymieszaj z mlekiem.Dodaj sól i przesianą mąkę.Wymieszaj.
Dodaj odrobinę letniej wody i oliwę,wymieszaj i smaż naleśniki.
Cebulę pokrój w kosteczkę i zeszklij na patelni.
Kaszę wymieszaj z twarogiem.Dodaj cebulkę,sól i pieprz do smaku.Wszystko dokładnie wymieszaj.
Na naleśniki nakładaj farsz i zawijaj w rulony.
Naleśniki podsmaż przez chwilę na patelni,i podawaj ciepłe.