Dietetyczny makaron z wołowiną i kurkami

Anita
Fit
12.06.2015 14:34
Dietetyczny makaron z wołowiną i kurkami
  • Czas gotowania: 20 min
  • Czas przygotowania: 15 min

Składniki

Sól biała 1 szczypta

Pieprz czarny 1 szczypta

Wołowina polędwica 180 g

Kurki grzyby 100 g

Marchew 1 sztuka

Cebula 1/2 sztuki

Seler naciowy 2 sztuki

Liść laurowy 2 liście

Bulion warzywny 70 ml

Ziele angielskie 2 g

Ogórek kiszony 1 sztuka

Przepis

Wołowinę myjemy, osuszamy i kroimy w dużą kostkę.

Do rondelka wrzucamy mięso i podsmażamy ze wszystkich stron.

Wlewamy gorący bulion i dodajemy przyprawy.

Dusimy mięso pod przykryciem, na małym ogniu, przez około godzinę.

Kurki myjemy i osuszamy. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Marchew obieramy i kroimy w talarki. Selera myjemy i kroimy w talarki.

Na patelni rozgrzewamy trochę oleju i podsmażamy na nim cebulę, dodajemy do niej kurki oraz pozostałe warzywa.

Podsmażone warzywa przekładamy do gulaszu i dusimy wszystko do miękkości mięsa.

Podajemy z kiszonymi ogórkami.