- Czas gotowania: 20 min
- Czas przygotowania: 15 min
Składniki
Sól biała 1 szczypta
Pieprz czarny 1 szczypta
Wołowina polędwica 180 g
Kurki grzyby 100 g
Marchew 1 sztuka
Cebula 1/2 sztuki
Seler naciowy 2 sztuki
Liść laurowy 2 liście
Bulion warzywny 70 ml
Ziele angielskie 2 g
Ogórek kiszony 1 sztuka
Przepis
Wołowinę myjemy, osuszamy i kroimy w dużą kostkę.
Do rondelka wrzucamy mięso i podsmażamy ze wszystkich stron.
Wlewamy gorący bulion i dodajemy przyprawy.
Dusimy mięso pod przykryciem, na małym ogniu, przez około godzinę.
Kurki myjemy i osuszamy. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Marchew obieramy i kroimy w talarki. Selera myjemy i kroimy w talarki.
Na patelni rozgrzewamy trochę oleju i podsmażamy na nim cebulę, dodajemy do niej kurki oraz pozostałe warzywa.
Podsmażone warzywa przekładamy do gulaszu i dusimy wszystko do miękkości mięsa.
Podajemy z kiszonymi ogórkami.