Przy pomocy dwóch łyżek kształtujemy owalne bezowe pianki, które partiami wkładamy na gotujące się mleko, gotujemy po 2,5 minuty z każdej strony, podczas odwracania pianek trzeba być ostrożnym, gdyż są one kruche i mogą nam się rozpaść. Pływające wyspy (Zupa nic) dla dorosłych i dla dziecie: Składniki dla 2 osób: - 2 jajka - 125 g drobnego cukru - Szczypta soli - 500 ml mleka - 1 budyń waniliowy Winiary - czekolada gorzka z chili Wykonanie: W szerokim rondlu zagotowujemy 250 ml mleka, pozostałą część mieszamy z 1 łyżką budyniu waniliowego z cukrem i dodajemy do gotującego mleka. Postanowiłam osłodzić sobie dzisiejszej leniwe przedpołudnie przygotowując słodkie bezowe pianki, zwane też pływającymi wyspami lub zupą nic, które dodatkowo posypałam czekoladą z chili.