Gazpacho - andaluzyjki chłodnik

Ewelina

Zupy

11.06.2015 23:28

Gazpacho - andaluzyjki chłodnik

Składniki na 1 porcję: 1 duży, dojrzały pomidor 1 mała dymka kawałek marynowanej, czerwonej papryki i ciut octu z zalewy 1 ogórek gruntowy 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek 2 łyżki zimnej gazowanej wody 1 łyżka grzanek czosnkowych + trochę do dekoracji sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Ja zrobiłam sobie jedną porcję gazpacho, ale z mojego lenistwa nie parzyłam pomidora, ani nie usuwałam gniazdek nasiennych, paprykę też dałam marynowaną, 1 ogórek, 1 ząbek czosnku, 1 łyżka oliwy, 2 łyżki wody, trochę grzanek do środka i na wierzch, sól i pieprz, wszystko zmiksowane i miód malina , Gazpacho andaluzyjski chłodnik: Początkowo w jej składzie nie było pomidorów , a jedynie miąższ chleba, czosnek, oliwa z oliwek, ocet winny, sól i woda. Grzanki dokładamy do blendera razem z oliwą z oliwek, wodą gazowaną miksujemy wszystko aż zupa będzie miała gładką konsystencję. Jedni obierają pomidory ze skórki i pozbawiają go pestek, a inni nie, są osoby, które dodają miąższ chleba drudzy nie.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/zupy/gazpacho-andaluzyjski-chlodnik/
damsko męskie spojrzenie na kuchnię

damsko męskie spojrzenie na kuchnię

Ewelina