Studenckie śniadanie

Marta
Śniadania
06.06.2015 13:17
Studenckie śniadanie
  • Czas gotowania: 10 min
  • Czas przygotowania: 13 min

Składniki

na 1 porcję:

- bułka grahamka

- pół szklanki kaszy jęczmiennej

- twarożek "Twój smak" - ok.1/3 opakowania

- pomidor

- marchewka

- pół cebuli

- koperek/szczypiorek

- pieprz, sól, zioła prowansalskie bądź inne przyprawy wg uznania

Przepis

Kaszę ugotować według wskazówek na opakowaniu. Marchewkę i cebulkę zetrzeć na tarce, dusić pod przykryciem do miękkości, dodać drobno pokrojonego pomidora. Całość gotować aż uzyskamy konsystencję sosu. Oprószyć przyprawami i dodać wystygłą kaszę. Bułkę naciąć, pozbyć się środka. Do kaszy z sosem dodać twarożku, koperku i oliwek, delikatnie zamieszać i wstawić do piekarnika na około 10 min.

Dobrze smakuje również w innych wersjach, np. z papryką, pieczarkami.

Smacznego ;)

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną