Kanapka po góralsku

Ewelina
Śniadania
26.12.2014 10:30
Kanapka po góralsku

Przepis

2-3 liści sałaty lodowej

1-2 łyżki majonezu

2 grube plastry ok 4-5 mm szynki wędzonej

gruby plaster ok. 4-5 mm kiełbasy Krakowskiej

1-2 łyżeczki konfitury z żurawiny, najlepiej domowej

papryka świeża żółta

papryka konserwowa czerwona

2 grube plastry sera bundza, domowej roboty jeśli to możliwe, może być grilowany lub świeży

2 plastry tłustego boczku, dobrze wysmażonego

masło

Kolejność składania kanapki:

Pierwsza połowa pieczywa

- masło - sałata lodowa - szynka wędzona - papryka świeża żółta - bundz - sałata - boczek - papryka marynowana czerwona - kiełbasa Krakowska - sałata - bundz - żurawina - sałata - szynka wędzona - masło i pieczywo