Składniki: Biszkopty 3 sztuki ( 25×40 ) 3 x 4 jajka 3 x 1 szkl mąki 3 x 3/4 szkl cukru 3 x 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 700 ml śmietanki 30 % 150 g czekolady mlecznej 250 g czekolady białej Poncz: 2 cytryny 5 szkl wody 2 łyżki cukru Krem maślany: 250 g miękkiej margaryny lub masła 4-5 łyżek cukru pudu 1 łyżeczka soku z cytryny Dodatkowo: ok. 1 kg masy cukrowej barwniki spożywcze dżem z czarnej porzeczki powidła z jasnych śliwek 1. 4. Margarynę bądź masło ucieramy z cukrem pudrem oraz sokiem z cytryny. 2. Krem powinniśmy przygotować poprzedniego dnia lub co najmniej 8 godzin przed przełożeniem tortu. Później tylko ubijamy czekoladowe śmietanki mikserem na sztywno tuż przed przekładanie tortu. 3. Cytryny dokładnie obieramy ze skórki i kroimy na plasterki. Torcik upiekłam do przedszkola na przyjęcie z okazji Dnia Mamy i Taty. Gotujemy w podanej ilości wody z cukrem. Na wierzchu układamy trzeci biszkopt i tylko dobrze go nasączamy. Kiedy śmietanka zacznie wrzeć wyłączamy gaz i dodajemy ,połamane na mniejsze kawałki, czekolady. Następnie wstawiamy do lodówki na całą noc lub min 6 godzin.