- Czas gotowania: 10 min
- Czas przygotowania: 15 min
Składniki
SKŁADNIKI:
bób młody 150 g
fasola biała 300 g puszka
fasola czerwona 300 g puszka
fasola czarna 150 g puszka
papryka konserwowa 100 g
kukurydza konserwowa 100 g
oliwa z oliwek 4 łyżki
winegret 1 łyżka
musztarda 1 łyżka
kolendra świeża 1 gałązka
natka pietruszki 2 gałązki
sól pieprz do smaku
Przepis
Młody bób ugotować w lekko osolonej wodzie, następnie odcedzić i przelać zimną wodą. Fasole odcedzić i przełożyć do miski. Dodać ostudzony bób. Paprykę konserwową pokroić w bardzo drobną kostkę. Dodać kukurydzę konserwową, u mnie salt free.
Przygotować sos: do malaksera przełożyć 2 gałązki natki pietruszki oraz 1 gałązkę kolendry, zmiksować. Następnie dodać sól, pieprz, łyżkę musztardy, 3 łyżki oliwy z oliwek oraz 1 łyżeczkę winegretu. Zmiksować, ewentualnie doprawić do smaku. Wszystkie składniki wymieszać. Smacznego:)