Sałatka fasolowa, bomba witaminowa

Agnieszka
Sałatki
04.06.2015 9:15
Sałatka fasolowa, bomba witaminowa
  • Czas gotowania: 10 min
  • Czas przygotowania: 15 min

Składniki

SKŁADNIKI:

bób młody 150 g

fasola biała 300 g puszka

fasola czerwona 300 g puszka

fasola czarna 150 g puszka

papryka konserwowa 100 g

kukurydza konserwowa 100 g

oliwa z oliwek 4 łyżki

winegret 1 łyżka

musztarda 1 łyżka

kolendra świeża 1 gałązka

natka pietruszki 2 gałązki

sól pieprz do smaku

Przepis

Młody bób ugotować w lekko osolonej wodzie, następnie odcedzić i przelać zimną wodą. Fasole odcedzić i przełożyć do miski. Dodać ostudzony bób. Paprykę konserwową pokroić w bardzo drobną kostkę. Dodać kukurydzę konserwową, u mnie salt free.

Przygotować sos: do malaksera przełożyć 2 gałązki natki pietruszki oraz 1 gałązkę kolendry, zmiksować. Następnie dodać sól, pieprz, łyżkę musztardy, 3 łyżki oliwy z oliwek oraz 1 łyżeczkę winegretu. Zmiksować, ewentualnie doprawić do smaku. Wszystkie składniki wymieszać. Smacznego:)