Chleb irlandzki na maślance

Malgorzata
Śniadania
23.05.2015 17:38
Chleb irlandzki na maślance

Czas przygotowania: 35 minut Składniki: - 250 g mąki pszennej, - 150 g mąki pszennej razowej, - 100 g mąki owsianej, - 420 ml maślanki lub kwaśnej śmietany, - 1 łyżeczka soli, - 1 łyżeczka sody. Czas przygotowania: 35 minut Składniki: Przygotowanie: Przygotowuje się go ekspresowo w ciągu 5 minut a piecze przez pół godziny. - Chleb przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, piec 30 minut w 200 stopniach, wystudzić na kratce. Przygotowanie: - Mąkę wymieszać w misce z solą i sodą, dodać maślankę, połączyć składniki, przełożyć na blat posypany mąką razową.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://szczyptasmaq.blogspot.com/2015/05/chleb-irlandzki-na-maslance.html