Składniki: Spód: 8 łyżki otrębów pszennych 125 ml mały jogurt light (owocowy) 2 jajka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Warstwa kawowa: 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 250 g mleka skondensowanego niesłodzonego light 3 łyżki cukru 4 łyżeczki żelatyny Warstwa bananowa: 250 g mleka skondensowanego niesłodzonego light 3 banany 2 łyżki cukru 4 łyżeczki żelatyny Przygotowanie Składniki na spód miksujemy i wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (moja ma wymiary ok 24x24cm). Wiem, że na diecie nie powinno się jeść słodyczy, ale nie mogłabym się bez nich obyć, dlatego staram się przygotowywać niskokaloryczne wersje pysznych ciast. Zabieramy się za warstwę bananową: banany miksujemy na gładką masę, żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki gorącej wody. Masę wylewamy na zastygniętą warstwę kawową i odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Masę wylewamy na spód i odstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę. Tym razem zrobiłam ciasto na otrębowym spodzie z mlecznymi warstwami kawową i bananową.