ciasto marchewkowe z kokosem i migdałami (niskowęglowodanowe)

Zielony Środek
Ciasta
24.05.2015 10:22
ciasto marchewkowe z kokosem i migdałami (niskowęglowodanowe)

Zatem na czysto mamy ok. 13g węglo (głównie z miodu i marchewki) z czego 6 g mamy z miodu. A propos węglowodanów: jeden kawałek ok. 80 g (zakładając ze ciasto pokroimy na 10 części) zawiera ok. 17,3g węglowodanów i aż 4,2g błonnika. A jeśli mowa o orzechach, to nie można zapomnieć o kokosie, który jest bardzo zdrowy, zawiera dużo dobrych tłuszczy i błonnika i jest słodki, choć nie zawiera dużo węglowodanów. Oprócz kokosa dodałam standardowo mielonych migdałów, pekanów, masła orzechowego (tutaj znajdziesz przepis na domowe masło orzechowe), a ze słodzików tylko 60g miodu. Dodam tylko, że mimo iż jest dość dużo kokosa, to jest on prawie niewyczuwalny. Wartości odżywcze wyliczyłam na tej stronie i porównałam z tą stroną, zatem dane są czysto informacyjne. Mimo to, za sprawą marchewki i kokosa ciasto jest dość słodkie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://zielonysrodek.pl/niskoweglowodanowe-ciasto-marchewkowe/

Zielony Środek