Grillowana kanapka ze szparagami, camembertem i szynką parmeńską

Łukasz
Śniadania
20.05.2015 6:27
Grillowana kanapka ze szparagami, camembertem i szynką parmeńską

Grillowana ciabatta ze szparagami, camembertem i szynką parmeńską Wydrukuj przepis Wartości odżywcze 200 kalorie 20 tłuszcz Ocena 5.0 /5 ( 1 zagłosowano ) SKŁADNIKI 1 ciabatta (lub inny rodzaj ulubionego pieczywa) kilka zielonych szparagów ugotowanych al dente kilka plastrów camemberta (lub innego ulubionego sera) plasterek (albo nawet dwa) szynki parmeńskiej prosciutto PRZYGOTOWANIE Ciabattę przekrój na pół zostawiając kawałek nieprzeciętego brzegu bułki. Jako że w sezonie szparagi serwuję co najmniej trzy raz dziennie – na śniadanie, obiad i kolację (jeszcze tylko przydałby się deser z ich udziałem), to mam dla Was coś ekstra! A i mała rada: jeśli rano nie znajdziecie czasu na gotowanie szparagów, to zróbcie to po prostu dzień wcześniej – też będą niezłe. Na dolnej połówce ułóż plastry sera camembert, następnie szparagi i szynkę parmeńską. Ultra szybką i mega smaczną kanapkę na ciepło właśnie z tymi zielonymi pędami. Zamknij bułkę drugą połówką i połóż na nagrzanego elektrycznego grilla lub grillową patelnię.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.food2.pl/2015/05/grillowana-ciabatta-ze-szparagami.html