- Czas gotowania: 75 min
- Czas przygotowania: 75 min
Składniki
Skoro majówka to i botwinka z rabarbarem w sklepie :). Nigdy nie myślałem łączyć tych dwóch składników ale dziś pomyślałem że zaryzykuję. Absolutnie spontanicznie również nawinęła się świeża mięta i generalnie zupa jest bardzo interesująca. Oczywiście rabarbar i mięta są tylko dodatkami więc gdzieś ich aromat się przebija pośród niezapomnianej botwinki. Jeśli chodzi o zdrowie to co ciekawe rabarbar należy do kluczowych roślin leczniczych w Chinach, zawiera naturalne przeciwutleniacze oraz witaminy A, E, C czy też mangan
Przepis
Botwina to rewelacyjny środek na odkwaszenie organizmu, ma działanie łagodzące stres, świetnie działa na skórę. Botwinka to również duże ilości błonnika które wraz z miętą świetnie wspomogą układ trawienny i jelita. Zupa ta również jest mocno FIT bo jedynie śmietana i masło ma jakąkolwiek znaczącą ilość kalorii. POLECAM przygotowanie jej póki jest okazja!