Sałatka z zupek chińskich

Ewelina
Sałatki
05.05.2015 7:53
Sałatka z zupek chińskich

Składniki

2 zupki chińskie (ja dałam ostre)

2 filety z kurczaka

4 ogórki konserwowe

0,5 puszki kukurydzy

1 średnia czerwona papryka

sól, pieprz, przyprawa do kurczaka, ostra lub słodka papryka

2 kopiaste łyżki majonezu

pęczek szczypiorku

Przepis

Kurczaka kroimy w kostkę, zasypujemy przyprawą do kurczaka, podduszamy do miękkości. Makaron z zupek chińskich zasypujemy przyprawami (nie dałam tej płynnej) i zalewamy około 0,6 litra wrzącej wody na około 3 minuty, odcedzamy, studzimy.

Ogórka i paprykę kroimy w kostkę, dodajemy do kurczaka, makaronu i odcedzonej kukurydzy, oprószamy przyprawami, wsypujemy posiekany szczypiorek, mieszamy z majonezem i gotowe.