Sałatka z zupek chińskich

Ewelina
Sałatki
17.05.2015 16:24
Sałatka z zupek chińskich

Składniki

2 opakowania zupek chińskich ( użyłam ostre )

1 puszka czerwonej fasoli

1 puszka kukurydzy

150 dkg dowolnej wędliny, użyłam szynki

150 dkg żółtego sera

2 pomidory bez gniazd nasiennych

4-5 ogórków konserwowych

garść ciemnych oliwek, pokrojonych

garść posiekanej natki pietruszki

sól, pieprz do smaku

2 łyżki majonezu

Przepis

Zupki chińskie kruszymy, wsypujemy przyprawy które posiadają i zalewamy wrzątkiem. Po napęcznieniu makaronu, zupki odcedzamy na durszlaku. Następnie makaron przekładamy do miski, dodajemy pokrojoną w kostkę szynkę, ser, ogórki i pomidory, oraz odcedzoną fasolkę, oliwki i kukurydzę. Sałatkę doprawiamy do smaku, dodajemy majonez i natkę pietruszki, dokładnie mieszamy. Sałatkę przekładamy do półmisków, przechowujemy w lodówce i podajemy schłodzoną. Smacznego.