Składniki
2 opakowania zupek chińskich ( użyłam ostre )
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka kukurydzy
150 dkg dowolnej wędliny, użyłam szynki
150 dkg żółtego sera
2 pomidory bez gniazd nasiennych
4-5 ogórków konserwowych
garść ciemnych oliwek, pokrojonych
garść posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz do smaku
2 łyżki majonezu
Przepis
Zupki chińskie kruszymy, wsypujemy przyprawy które posiadają i zalewamy wrzątkiem. Po napęcznieniu makaronu, zupki odcedzamy na durszlaku. Następnie makaron przekładamy do miski, dodajemy pokrojoną w kostkę szynkę, ser, ogórki i pomidory, oraz odcedzoną fasolkę, oliwki i kukurydzę. Sałatkę doprawiamy do smaku, dodajemy majonez i natkę pietruszki, dokładnie mieszamy. Sałatkę przekładamy do półmisków, przechowujemy w lodówce i podajemy schłodzoną. Smacznego.