Sałatka z zupek chińskich

Krzysztof
Sałatki
22.10.2014 19:37
Sałatka z zupek chińskich

Przepis

Składniki:

½ małej kapusty pekińskiej

Biała część pora

1 papryka

5-6 korniszonów

Mała puszka kukurydzy

2 zupki Vifon (u mnie ostra i łagodna)

45 dag piersi z kurczaka

1,5 łyżki przyprawy kebab-gyros

2-3 łyżki majonezu

Sól

Pieprz

Szczypta ostrej papryki w proszku

Curry do smaku

Olej

Opcjonalnie saszetki z przyprawy z zupki

Przygotowanie:

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Przełożyć do miski, dodać 2 łyżki oleju i przyprawę kebab-gyros. Wstawić na ok. godzinę do lodówki. Następnie mięso usmażyć na odrobinie oleju.

Paprykę i korniszony pokroić w kostkę, kapustę poszatkować, pora pokroić w paski i sparzyć gorącą wodą na sitku.

Do dużej salaterki dodać pokrojone wyżej warzywa, mięso i odcedzoną kukurydzę.

Makaron pokruszyć, zalać wodą, trzymać pod przykryciem zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzić. Dodać do reszty składników.

Przygotować sos: majonez, curry, ostra papryka, sól, pieprz i saszetki z przyprawą z zupek wymieszać. Gdy dodajemy saszetki to uważać z ilością soli, pieprzu i ostrej papryki.

Sos dodać do reszty składników. Wymieszać. Wstawić do lodówki by smaki się przegryzły, na upartego można już jeść.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną