Sałatka z zupek chińskich

Ewelina
Sałatki
16.07.2014 8:25
Sałatka z zupek chińskich

Przepis

Sałatka z zupek chińskich

Robiłam ją pierwszy raz i jadłam ją pierwszy raz.

Jest genialna po prostu.

Opcjonalnie można dodać przysmażonego kurczaka, ale ja już nie mogę na niego patrzeć, dlatego go pominęłam.

PS. Dajcie czerwoną paprykę - będzie bardziej kolorowo :)

Co trzeba?

2 zupki chińskie, obojętnie jakie

Kapusta pekińska

1 puszka kukurydzy

1 czerwona papryka

1 mały por

majonez

musztarda

śmietana/jogurt naturalny

sól, pieprz

Co i jak?

Zupki chińskie wraz z suchymi przyprawami (oleiste wyrzucamy) pokruszyć w miseczce i zalać wrzątkiem do poziomu makaronu, aby napęczniał. Wrzucamy do dużej miski.

Kapustę pekińską poszatkować, kukurydzę odsączyć z zalewy, paprykę pokroić w kostkę. Por w półplastry. Wszystkie składniki dodać do makaronu.

Sos: Wymieszać 2 łyżki śmietany/jogurtu, 1 dużą łyżkę majonezu i 1 dużą łyżkę musztardy.

Całość wymieszać i odstawić do lodówki na 1-2 godziny. Potem ewentualnie doprawić solą i pieprzem.

Smacznego!