Przepis
Sałatka z zupek chińskich
Robiłam ją pierwszy raz i jadłam ją pierwszy raz.
Jest genialna po prostu.
Opcjonalnie można dodać przysmażonego kurczaka, ale ja już nie mogę na niego patrzeć, dlatego go pominęłam.
PS. Dajcie czerwoną paprykę - będzie bardziej kolorowo :)
Co trzeba?
2 zupki chińskie, obojętnie jakie
Kapusta pekińska
1 puszka kukurydzy
1 czerwona papryka
1 mały por
majonez
musztarda
śmietana/jogurt naturalny
sól, pieprz
Co i jak?
Zupki chińskie wraz z suchymi przyprawami (oleiste wyrzucamy) pokruszyć w miseczce i zalać wrzątkiem do poziomu makaronu, aby napęczniał. Wrzucamy do dużej miski.
Kapustę pekińską poszatkować, kukurydzę odsączyć z zalewy, paprykę pokroić w kostkę. Por w półplastry. Wszystkie składniki dodać do makaronu.
Sos: Wymieszać 2 łyżki śmietany/jogurtu, 1 dużą łyżkę majonezu i 1 dużą łyżkę musztardy.
Całość wymieszać i odstawić do lodówki na 1-2 godziny. Potem ewentualnie doprawić solą i pieprzem.
Smacznego!