Składniki (na 9 sztuk): 5 sporych ziemniaków ok 150-200 g mrożonego szpinaku 200 g sera feta 3 jajka 2 łyżki mąki 2 cebule 100 g sera żółtego sól, pieprz papryka słodka i ostra, czosnek granulowany Przygotowanie Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości i studzimy. Przepis na pyszną przekąskę na ciepło ( choć na zimno również dobrze smakuje) – wytrawne muffiny ziemniaczane. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni, następnie dodajemy mrożony szpinak, podlewamy odrobinę wodą i dusimy, aż się całkowicie rozmrozi. Fetę kroimy w kostkę, ser żółty ścieramy na tarce.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://e-przepisykulinarne.pl/2015/05/ziemniaczano-szpinakowe-muffinki-177-kcal/