Zupa cebulowa

Ewelina
Zupy
26.04.2015 16:34
Zupa cebulowa

Składniki

- opakowanie zupy cebulowej SYS

- 4 duże pieczarki

- 2 cebule szalotki

- kawałek sera dziugas

- kromka chleba

- szczypta chili

- sól, pieprz do smaku

- bagietka plus plastry sera żółtego plus ketchup

Przepis

Do garnka wlewamy 1 litr zimnej wody, wrzucamy zawartość opakowania, mieszamy. Ja dodałam jeszcze pokrojoną kromkę chleba i gotowałam pod przykryciem przez 20 minut. Na patelni podsmażyłam pokrojone pieczarki i udusiłam cebulę. Bagietki przekroiłam na pół, posmarowałam ketchupem i ułożyłam plastry sera żółtego. Zapiekłam w piekarniku przez 15 minut w 180 stopniach. Gotową zupę zmiksowałam na krem blenderem, przyprawiłam do smaku solą i pieprzem oraz szczyptą chili, dodałam pieczarki i cebulę a na wierzch starłam ser dziugas. Podałam z bagietkami.

Smacznego :-)