Składniki
- opakowanie zupy cebulowej SYS
- 4 duże pieczarki
- 2 cebule szalotki
- kawałek sera dziugas
- kromka chleba
- szczypta chili
- sól, pieprz do smaku
- bagietka plus plastry sera żółtego plus ketchup
Przepis
Do garnka wlewamy 1 litr zimnej wody, wrzucamy zawartość opakowania, mieszamy. Ja dodałam jeszcze pokrojoną kromkę chleba i gotowałam pod przykryciem przez 20 minut. Na patelni podsmażyłam pokrojone pieczarki i udusiłam cebulę. Bagietki przekroiłam na pół, posmarowałam ketchupem i ułożyłam plastry sera żółtego. Zapiekłam w piekarniku przez 15 minut w 180 stopniach. Gotową zupę zmiksowałam na krem blenderem, przyprawiłam do smaku solą i pieprzem oraz szczyptą chili, dodałam pieczarki i cebulę a na wierzch starłam ser dziugas. Podałam z bagietkami.
Smacznego :-)