Serowe krakersy - PRZEPIS

Krzysztof
Przekąski
10.10.2013 12:51
Serowe krakersy - PRZEPIS

Przepis

Składniki:

200 g mąki pszennej

30 g masła (zimnego)

1/3 szklanki mleka

25 g sera żółtego

łyżeczka soli

przyprawy wedle gustu (np. papryka ostra, słodka)

Przygotowanie:

Ser żółty zetrzeć na tarte o drobnych oczkach. Mąkę przesiać przez sito, dodać masło i posiekać nożem. Dodać żółty ser i sól. Zagniatać ciasto, powoli dolewając mleko. Po wyrobieniu zwartego ciasta, cienko je rozwałkować, posypać przyprawami i wykrawać ulubione kształty. Ciasteczka przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15-20 minut, do uzyskania złotego koloru.

Smacznego!