Wiosenny Twarożek z rzodkiewką, szczypiorkiem i ogórkiem

Ana
Śniadania
17.04.2015 15:50
Wiosenny Twarożek z rzodkiewką, szczypiorkiem i ogórkiem

Składniki

- 1 pęczek rzodkiewek (6-8 sztuk),

- 2 ogórki gruntowe,

- 1 kostka twarogu chudego/półtłustego,

- 1-2 łyżka jogurtu naturalnego/śmietany,

- pęczek szczypiorku,

- sól, pieprz.

Przepis

Twaróg przekładamy do większej miski. Ugniatamy go widelcem, dodajemy 1-2 łyżki jogurtu naturalnego. Rzodkiewkę i ogórki kroimy w kostkę lub plasterki (jak wolimy). Dodajemy do twarożku. Szczypiorek szatkujemy na drobno, wrzucamy do reszty składników. Przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Twarożek idealnie komponuje się z ciemnym pieczywem. Jadłam z chlebem orkiszowym :)