wiosenne placuszki z rzodkiewką

Ewa
Śniadania
04.05.2015 6:59
wiosenne placuszki z rzodkiewką
  • Czas gotowania: 15 min
  • Czas przygotowania: 15 min

Składniki

3 łyżki jogurtu naturalnego (rzadkiego)

3 łyżki mąki pszennej (z małą górką)

1 jajo

3 łyżki pogniecionego twarogu półtłustego

sól, pieprz

0,5 pęczka rzodkiewki

1 pęczek szczypiorku

0,5 strąka czerwonej papryki

Przepis

Jogurt miksujemy z jajkiem, mąką i przyprawami, dodajemy pokrojoną drobno rzodkiewkę, paprykę, posiekany szczypior i twaróg, całość mieszamy energicznie łyżką.

Smażymy na rozgrzanym oleju niewielkie placuszki z obu stron, na złoto, odsączamy na ręczniku papierowym, smacznego.