Składniki
1 op. krakersów solonych
5 szkl mleka
1 szkl cukru
25 dag masła/margaryny (u mnie Kasia)
3 żółtka
1 szkl mąki
1 budyń śmietankowy
Przepis
1. 4 szkl mleka zagotować z masłem i cukrem.
2. Pozostałą 1 szkl mleka dobrze wymieszać z żółtkami, mąką i budyniem. Wlać na gotujące się mleko, mieszać szybko i dokładnie aż do pojawienia się pęcherzyków powietrza. Zdjąć z ognia i odstawić na 5 minut (można przykryć folią aby nie było kożucha).
3. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, rozłożyć krakersy (warstwą soloną do masy). Wylać masę budyniową. Przykryć drugą warstwą krakersów (również warstwą soloną do masy). Odstawić do wystygnięcia, a następnie odłożyć do lodówki. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.